هدف از یک آزمایش مزرعه ای شش ساله که در شمال شرقی لهستان انجام شد.
تعیین تأثیر پودر گوشت طیوری و استخوان بر محتوای فسفر و جذب توسط محصولات مختلف، تعادل فسفر موجود در خاک و خاک بود پنج درمان ایجاد شد.
کمترین دوز که هر سال 45 کیلوگرم فسفر در هکتار را تامین میکرد، برای برآوردن نیاز فسفر ذرت سیلو، گندم زمستانه و کلزا به همان میزان پودر جوجه خوراک دام فسفر با نرخ معادل کافی بود.
جذب، تعادل و استفاده از فسفر توسط گیاهان در هر دو تیمار قابل مقایسه بود.
فسفر اعمال شده هر سال با نرخ های بالا (68 و 90 کیلوگرم در هکتار) با دو دوز بالاتر به تجمع بیش از حد فسفر در خاک کمک می کند.
بنابراین، نباید در دوزهای بیش از 1.5 تن در هکتار برای محصولات کشت شده در خاک های اسیدی اعمال شود.
پودر گوشت دامی به طور قابل توجهی تحت تاثیر قرار نگرفت می تواند جایگزین کودهای معدنی فسفر معمولی در کشت محصولات شود فسفر یکی از سه عنصر درشت مغذی ضروری برای رشد و نمو سالم گیاهان است.
در شرایط فعلی اقتصادی و تکنولوژیکی، ذخایر سنگ فسفات طبیعی منبع اصلی پودر گوشت ماهی معمولی18 میلیارد تن تخمین زده می شود.
ممکن است طی 50 تا 100 سال آینده تخلیه شود بنابراین، جایگزینهای ارزانتر و ایمنتر از نظر زیستمحیطی جستجو میشوند.
- منابع:
- تبلیغات: